Recept na nízkosacharidový, bezlepkový chléb

Recept na nízkosacharidový, bezlepkový chléb

Hledáte chutné nízkosacharidové recepty? Co tak napéct si vlastní nízkosacharidový bezlepkový chléb, vhodný nejen při low carb dietě. Můžete ho péct i při bezlepkové dietě nebo při udržení si zdravého životního stylu.

Na nízkosacharidový chléb budete potřebovat:

-125 g nízkosacharidové mouky (jedno balení)

-180 ml vody

-1 polévková lžíce oleje

-1 vejce

-15 ml jablečného octu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Mouku, olej, vejce, jablečný ocet a vodu smíchejte v misce. Můžete použít dřevěnou vařechu nebo ruční mixér. Připravte si těsto, které spojte do požadovaného tvaru a nechte ho takto oddychovat asi 15 minut.
  3. Po 15 minutách těsto přeložte na plech, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.

Tip:

Kvůli složení mouky nebude těsto takové hladké jako při jiných moukách. Nízkosacharidový chléb si ke konci můžete posypat různými semínky (lněné, slunečnicové…).

Dobrou chuť 🙂

Růženka

Denno-denně se vrtám v hledání odpovědí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je důvod si to nechat pro sebe 🙂 Proto se se všemi zajímavostmi a informacemi dělím v každém textu, v každém článku.
Růženka

Latest posts by Růženka (see all)

Written by Růženka View all posts by this author →

Denno-denně se vrtám v hledání odpovědí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je důvod si to nechat pro sebe :) Proto se se všemi zajímavostmi a informacemi dělím v každém textu, v každém článku.